Urstarka Jag

Bli frisk och stark av ditt liv!

Blogg

Oregano

Publicerat den

Oregano är en av mina favoritkryddor!

Älskar örtkryddor överhuvudtaget! Dels är dom äkta, dels är dom otroligt nyttiga och så är det så himla roligt och tacksamt att odla dom.  Kryddor behöver man verkligen inte köpa!

Dom flesta av dom man köper är fulla av klumpförebyggande medel och citronsyra och smaksättare. Citronpepparn är värstingen, har du citronpeppar i kryddskåpet så släng den. Den är framställd på ett mycket idiotiskt sätt med en massa kemiska preparat så du skulle smälla av om jag berättade. 

Jag ska berätta, men det ska få ett eget inlägg så småningom.

Likaså ska jag berätta vem våra dietister och kostrådgivare får sina utbildningar ifrån! Oh my du kommer smälla av när jag berättar, men det kommer också lite senare i ett eget inlägg. 

Nå oreganon! Hur lättodlad som helst och sprider sig alldeles fantastiskt mycket. Bara att plocka och torka och spara i glasburkar som sen helst vill stå mörkt för att bevara smak och arom. 

Många torkar i ugnen på 50 grader och luckan på glänt, men jag sprider ut på handukar och rör ofta för att lufta under och det funkar alltid hur bra som helst. Jag plockar först bort stjälkarna och spar bara bladen. Mixar kryddorna gör jag först när jag ska använda dom i maten, och det gör jag också för att bevara smak, arom och näring.Kategorier: Självhushållning

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer