Urstarka Jag

Bli frisk och stark av ditt liv!

Blogg

Johannesört mot februaris depression

Publicerat den

Så här i Februari brukar jag alltid drabbas av en mildare variant av depression. Jag tycker vintern är jobbig och det blir bara värre för varje år. Så dom senaste 5 åren har jag i början av februari när jag känner att den här känslan av hopplöshet och tomhet och rastlöshet börjar komma så tar jag en kur av Johannesört! Och tänk det funkar lika bra varenda gång.

Jag kokar upp en liter vatten i tekokaren sen smular jag ner ca en msk torkad johannesört och låter det dra i ca 10 min. Dricker upp det jämt fördelat över dagen. Första koppen blir varm sen dricker jag det kallt. Dricker det sen i en vecka eller max två.

I Johannesörten finns ett aktivt ämne som heter Hypericin och det hämmar ett enzym som förekommer i ökad mängd vid depressioner.

I en studie som publicerats i British medical Journal visar tyska forskare att Johannsesört är lika effektivt som så kallade tricykliska antidepressiva medel.

Det är bra sånt gillar vi! Eller hur! ;)Kategorier: Vilda örter

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer