Urstarka Jag

Bli frisk och stark av din mat!
Maria Engstedt 
Kostrådgivare

Blogg

Chaga

Publicerat denJag dricker alltid ett glas chaga till frukost! Chaga ingår inte i allemansrätten så har du turen att hitta en svamp så måste du fråga markägaren. Annars finns det att köpa chaga på nätet.

Chaga är en oerhört kraftfull medicinsk svamp som har höga nivåer av antioxidanter och läkande egenskaper.

Chaga är rik på vitaminerna A, C, B, D och E och mineraler som mangan, järn, kalcium, zink och selen.

Det innehåller också potenta anti-bakteriella, anti-virala, antiinflammatoriska, antimikrobiella, anti-svamp, anti-candida och anti-parasit egenskaper.


Chaga är en av de bästa källorna till betulinsyra som är känd att döda cancerceller vid kontakt.

Chaga är därför ofta listad som en av de bästa anti-cancer och anti-tumör livsmedel och är högt värderas i en mängd olika naturliga cancerbehandlingar och förebyggandel.

Forskning har visat att Chaga är särskilt fördelaktig för kolon, mag, endometrial, lung, bröst och prostatacancer.


Chaga är också rik på beta-glukaner som kan dramatiskt stärka och förstärka immunförsvaret, vilket gör det till ett idealiskt val för dem som lider av autoimmuna störningar som kronisk trötthetssyndrom, reumatoid artrit, lupus, fibromyalgi, irritabelt skålsyndrom, Chrons sjukdom, lymfom, bursit, bältros och PCOS.


Det är också mycket fördelaktigt för dem med hiv och har visat sig minska de olika symtomen och sekundära sjukdomar som orsakas av HIV. 

Har visat sig vara mycket effektiv vid behandling av Parkinsons sjukdom, Alzheimers, Lou Gehrigs sjukdom, gikt, sklerodermi, osteoartrit och grå starr.


Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den idealisk för personer med IBS, artrit, kolit, cystit, tendonit, ödem, astma och akne. Det stora utbudet av läkande fördelar som finns i Chaga gör att det är en av de viktigaste och viktigaste medicinska livsmedel som ingår i ens naturliga hälsoprofil.


Chaga svampar växer i harmoni med björk och kan hittas i norra regioner i USA och i skogen i Appalachian bergen. Det kan också hittas i tempererade skogar i Europa, vi i Sverige har den, Kanada, Kina, Ryssland och Korea där det är känt som en "Guds gåva". Chaga-te är en oerhört fördelaktig eftersom antioxidanterna, vitaminerna, mineralerna och läkemedelsföreningarna enkelt och snabbt assimileras och utnyttjas av kroppen.


Chaga te kan tillverkas genom att lägga 1 tsk Chaga extraktpulver till 2 dl varmt vatten. Den har en rik, jordaktig kaffeliknande smak som kan sötas med honung, stevia eller kokosnötsocker om så önskas.

Jag har plockat min egen chaga och har täljt flisor av svampen och torkat. Så jag sjuder min svamp med vatten i ca 20 min och sen dricker. 
Kategorier: Hälsa, Självhushållning, Vilda örter

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer