Urstarka Jag

Bli frisk och stark av din mat!
Maria Engstedt 
Kostrådgivare

Blogg

Rödklöver

Publicerat den

Det här med övergångsåldern.... Pust..... Helt plötsligt känner jag hur värmen bara stiger, det börjar vid bröstet, sen upp på halsen, sen förvandlas hela jag till en tomat som svettas. 

Nu har jag läst i mina böcker att bla rödklöver ska vara hjälpsamt mot det. Men då helst färsk! 

Färsk rödklöver kommer jag inte ha tillgång till i vinter så jag plockar för att torka ändå till vinterns morgon-te. Gör säkert lite nytta ändå och så känns det bra att ha i lite rödklöver i teblandningen också, Jag älskar att blanda ner blommor i mina teer

Däremot stannar vitaminer, mineraler och proteiner kvar även vid torkning och det går ju åt en del vintertid så torka på nu så att du har till att smula över sallader, i smothies eller som jag ha i teet. 


Rödklöverns aktiva växtämnen är bla Protein, kalcium, krom, magnesium, kalium, fosfor. B- och C-vitaminer, fytohormoner och är stärkande och renande för nervsystem, lymfa och skelett. Även Antiinflammatorisk, motverkar infektioner. Bra vid hudproblem som eksem, torrhet och utslag.

ja ni hör ju själva, ut och plocka nu!


Källa 


http/www.läkeörter.se/lakeorter-a-o/rodkloverKategorier: Hälsa, Självhushållning, Vilda örter

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer